Príprava absinthu 

Absinth sa od svojho vzniku spájal s rituálom, ktorý ho ešte viac ozvláštňoval. Je to jedna z najdôslednejších príprav alkoholického nápoja vôbec. Absinth bol určený pre prípravu riedením a v minulosti sa tento rituál vždy dodržiaval.

Postup : 

Do pohárika sa vleje obvykle 4 cl absintu. Cez hrany pohára sa položí špeciálne perforovaná absintová lyžica, na ktorej je kocka cukru a veľmi pomalým kvapkaním ľadovej vody na kocku sa začne absint riediť. Riedením sa po chvíľke začne od dna pohárika vytvárať zákal, takzvaný louche (čítaj lúš) efekt. Ten majú na svedomí silice anízu a feniklu, ktoré sú rozpustné v alkohole, ale nerozpustné vo vode. Ich zrážanie pripomína tanec a je na pohľad veľmi efektný. Mliečny zákal pomaly postupuje ku hladine a po správnom nariedení zmení pôvodnú farbu absintu na mliečne bielu. Väčšinou sa používa tri až päť dielov vody na jeden diel absintu takže v kombinácii 4 cl absintu sa získava takmer dvojdecový pohárik nápoja.

 Zjednodušený postup, ktorý sa bežne používa aj u nás:

 

Krok 1

Nalejte do pohára Hill's Absinth. Cajovú yžicku s cukrom ponorte do Absinthu tak, aby cukor úplne nasiakol.

Krok 2

Zapálte cukor v lyžicke a nechajte horiet dovtedy pokial sa cukor zacne karamelizovat.

Krok 3

Ponorte lyžicku s rozpusteným cukrom do Hill's Absinthu a zamiešajte. (Pokial sa Absinth v pohári zapáli, rýchlo uhaste plamen.) 

Krok 4

Doplnte pohár Absinthu vodou do plna.

 

© 2011 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma! Webnode